Konopný seznam

Konopný seznam
Konopný seznam - rozcestník do světa konopí, odkazy na stránky věnované konopí

Zajímavé informace z celého internetu. Prověřené kvalitní produkty a služby.

středa 30. listopadu 2011

Od 1. ledna nelze prodávat vejce od slepic z neobohacených klecí

Od 1. ledna 2012 nebude možné v celé Evropské unii (EU) chovat nosnice v neobohacených klecích. Rovněž bude zakázáno na domácí trh dodávat čerstvá vejce pocházející z chovů bez systému neobohacených klecí. Nařizuje to směrnice EU, která se týká chovatelů s více než 350 nosnicemi, kteří slepičí vejce produkují.

Od 1. ledna 2012 je na území České republiky možné chovat nosnice jen v alternativních systémech chovu a v systémech chovu s obohacenými klecemi. Směrnice vstoupila v platnost 3. srpna 1999, přičemž počítala s přechodným obdobím v délce více než 12 let, aby mohli chovatelé v členských zemích upravit své systémy chovu. Česká republika měla od přistoupení do EU osm let z tohoto přechodného období pro sladění chovu s evropskou legislativou. Všechna čerstvá vejce která od Nového roku najdete v obchodech by měla být již z modernizovaných chovů.

U systému obohacených klecí jde zejména o zvýšenou pohodu chovaných slepic a tím pádem i produkci kvalitnějších vajec. Nosnice mají mít takto zabezpečené vhodné podmínky pro život a snůšku vajec. Chovatelé jim na základě směrnice musí zajistit dostatečně velký životní prostor, také prostor pro hrabání, či krmení a napájení. Drůbežáři hovoří o systému chovu zvaném welfare, jehož výsledkem jsou kvalitnější čerstvá vejce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odkazy





CZIN.eu



Baget.cz - Katalog stránek
Pure:katalog - ručně tříděný katalog odkazů
ONCZ.NET
Vložte zdarma reklamní článek s odkazy free web stats

Pravidelní čtenáři

Používá technologii služby Blogger.