Konopný seznam

Konopný seznam
Konopný seznam - rozcestník do světa konopí, odkazy na stránky věnované konopí

Zajímavé informace z celého internetu. Prověřené kvalitní produkty a služby.

pátek 11. listopadu 2011

Jak začít podnikat

Na podnikání je nejtěžší jeho začátek. Kromě odvahy pustit se do neznámého teritoria, nastartovat podnikání vyžaduje i počáteční kapitál a ten není vždy k dispozici.

Živnost nebo „eseróčko“?

Před samotným zahájením podnikání je třeba si zvolit právní formu podnikání. Malí podnikatelé nejčastěji podnikají jako fyzické osoby (živnostníci) nebo formou s.r.o. Zakládání s.r.o. je poměrně složité, dobré je využít společnosti, které se na zakládání s.r.o. specializují. Rozdíl mezi živností a s.r.o. je zejména ve výši ručení. Kdo založí s.r.o. ručí pouze do výše svého kapitálu, fyzická osoba ručí celým svým majetkem. Tato fakta jsou důležité i při využívání úvěrů.

V případně exekuce může živnostník přijít o všechno, avšak s.r.o. přijde pouze o svůj základní kapitál. Na založení s.r.o. je ovšem potřeba kapitál v minimální výši 200k Kč. Při založení s.r.o. je možné postupovat zdlouhavě svépomocí nebo se můžete obrátit na odbornou firmu, která se touto problematikou zabývá a která vám s vyřízením záležitostí kolem založení s.r.o. pomůže. Dalším a také nejrychlejším a nejjednodušším způsobem je zakoupení tzv. ready made společnosti, neboli již založené s.r.o. (nebo i jiné např. a.s.). Takovouto již formálně existující firmu lze pořídit v řádu několika tisíc až desítek tisíc korun. Založení s.r.o. tak nemusí být ani složité ani příliš nákladné, pomineme-li potřebu složení základního kapitálu.

Kde na to vzít?

Počáteční kapitál se většině získává formou půjček. Online půjčky povětšinou nepatří mezi optimální formy financování úvodních nákladů začínajícího podnikatele. Jejich úrokové míry jsou příliš vysoké. Pokud je to možné, vždy je lepší využít služeb bank. Ty jsou však poměrně přísné k začínajícím podnikatelům a většina ze žadatelů je odmítnuta. Banky od žadatelů půjček pro podnikatele žádají detailně vypracovaný podnikatelský plán. Banka následně tento plán posuzuje. Pokud ho vyhodnotí jako potenciálně životaschopný, tak půjčku přidělí. Pokud banka zjistí, že podnikatelský plán povede k bankrotu podnikatele, tak půjčku zamítne.

Vždy se dá něco ušetřit!

Začínající podnikatelé by se měli v první řadě snažit snižovat své úvodní náklady. Webhosting zdarma je příkladem, kde se dá ušetřit. Ačkoli to často jde na úkor kvality, avšak nic není zadarmo, ani ušetřené peníze. Efektivní nakládání s penězi je základ každé peníze vydělávající aktivity. Začíná to při využívání opravdu výhodných půjček s výhodnou úrokovou mírou a končí to při využívání levných vstupů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odkazy





CZIN.eu



Baget.cz - Katalog stránek
Pure:katalog - ručně tříděný katalog odkazů
ONCZ.NET
Vložte zdarma reklamní článek s odkazy free web stats

Pravidelní čtenáři

Používá technologii služby Blogger.